Οικονομικά Στοιχεία Επένδυσης

Στις σελίδες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα σας επισυνάπτω αρχεία excel, τα οποία θα περιέχουν τα ετήσια οικονομικά κόστη που έχω καταγράψει κατά την ενασχόλησή μου με την μελισσοκομία. Η προσπάθεια της καταγραφής και της οργάνωσης έχει ξεκινήσει από το 2011 έως σήμερα. Κάθε αρχείο θα συνοδεύεται με κάποιες βασικές πληροφορίες για να είναι ποιο κατανοητά τα επισυναπτόμενα οικονομικά στοιχεία.

Η επένδυση έχει γίνει με 10 μελίσσια με το σκεπτικό  να καταγράψω τον ετήσιο οικονομικό κύκλο της μελισσοκομικής απασχόλησης και εάν συμφέρει ή εάν είναι εφικτή η επέκτασή τους. Πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι η μελισσοκομική δραστηριότητα γινόταν και γίνεται έως σήμερα απομακρυσμένα. Είμαι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αναφέρω την προηγούμενη πληροφορία γιατί σε όλα τα αρχεία θα βρείτε και έξοδα μεταφοράς από την Αθήνα στην περιοχή του Οξυλίθου που βρίσκεται  η εγκατάσταση των μελισσιών.

Πιστεύω με αυτά τα αρχεία να αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα για τα κόστη που απαιτούνται για μία παρόμοια δραστηριότητα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρω ξανά ότι η καταγραφή έχει γίνει για 10 μελίσσια, με απομακρυσμένη διαχείριση (από Αθήνα), στην περιοχή του Οξυλίθου και με εκμετάλλευση (λόγο του κόστους των μεταφορικών) μόνο  γειτονικών ανθοφοριών (στα Κοτύλαια όροι για ελατό και στην Οκτωνιά για θυμάρι).

Οποιαδήποτε αλλαγή ενός από τα παραπάνω δεδομένα εννοείται ότι θα αποφέρουν διαφορετικά κόστη.

 

Σχολιάστε