Ασθένειες

Στις σελίδες σε αυτήν την ενότητα περιγράφονται οι ασθένειες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά την φροντίδα των καναρινιών μας. Χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα, βακτηριακές και ιογενεις ασθένειες και τέλος ασθένειες από μύκητες. Πηγή των πληροφοριών σε όλες τις ασθένειες που αναφέρονται είναι από το βιβλίο με τίτλο «ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ Έγχρωμα, τύπου και ωδικά» του GBR. Walker & Dennis Avon, εκδόσεις Βασδέκη.

Γενικότερα σας αναφέρω ότι η πρόληψη και η έγκαιρη πρόγνωση των ασθενειών είναι οι δύο παράγοντες που μπορούν να σώσουν τα καναρίνια μας. Η εμπειρία μου μέχρι σήμερα μου έχει δείξει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όταν δεν μπόρεσα να παρατηρήσω έγκαιρα κάποια ασθένεια τα αποτελέσματα ήταν πολύ άσχημα για το εκάστοτε καναρίνι. Πρέπει να προσέχουμε και να ελέγχουμε σε καθημερινή βάση τα καναρίνια μας, να είναι ζωηρά, με έντονα χρώματα, με ωραίο φτέρωμα και με όρεξη για τροφή και κελάηδισμα. Οποιοδήποτε από τα προηγούμενα δεν παρατηρείται πρέπει να μας προβληματίζει.

Εάν το καναρίνι μας βρίσκεται στο κάτω μέρος του κλουβιού, επιλέγοντας κάποια γωνία, με ανακατεμένο φτέρωμα, φουσκωμένο, σε στάση ύπνου τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και σπάνια θα μπορέσουμε να επέμβουμε σε μία τέτοια κατάσταση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s